bekijk nieuwsarchief >>

Topidee, die taalcoaches

Wordfeud

10-02-2020

Sinds november 2019 is er een Direct Duidelijk Brigade in Nederland. Deze brigade bestaat uit taalcoaches die ambtenaren helpen bij het begrijpelijker maken van overheidsteksten. Bij inZicht zijn we blij dat ‘Den Haag’ hierin investeert.  

De hoeveelheid informatie die overheden en bedrijven dagelijks over mensen uitstorten, is groot. Eeuwig zonde als de meerderheid van de lezers dan de boodschap niet snapt. Schrijf je voor vakgenoten, dan zul je je aan jargon geen buil vallen. Maar in de meeste gevallen zijn je lezers mensen die wellicht wel affiniteit met het onderwerp hebben, maar geen specialist zijn. Daar moet je dus toegankelijk voor schrijven. En dat is moeilijker dan ‘moeilijk schrijven’. 

Tekst én beeld

Bij inZicht hebben we ervaring in het schrijven en verbeteren van teksten. Als voorstander van ‘helder communiceren’ gebruiken we soms ook beelden om informatie te vertalen. Beeldtaal werkt uitstekend bij zeer complexe onderwerpen. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen je boodschap meteen begrijpen. De missie van de taalcoachees van de Direct Duidelijk Brigade is daarom ook de onze: directe duidelijkheid.

InZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie. Maakt inhoud zichtbaar.


Looeind 11, 5298 LX Liempde
Telefoon: 06-83246226 / 0411-633149
E-mail: info@inzichtmaaktinhoudzichtbaar.nl


Privacyverklaring | © 2018 - 2022