bekijk nieuwsarchief >>

Nieuw: informatieve Nieuwsflits voor VABIMPULS

Vabimpuls

16-11-2020

Sinds enkele maanden verzorgen we als inZicht de digitale Nieuwsflits van VABIMPULS, een nieuwsbrief die we vullen met interviews, actuele nieuwsberichten en een Vraag & Aanbod-hoekje. We zijn niet alleen verantwoordelijk voor de vormgeving en de redactionele inhoud, maar zorgen ook voor fotografie en verzending.

De Nieuwsflits verschijnt één keer per maand. We versturen hem aan medewerkers van gemeenten en provincie en aan deskundigen die bij VABIMPULS of leegstandsbeleid betrokken zijn. We zitten als inZicht dicht bij het vuur als het gaat om kennis van de materie: onze eigen Désiré is één van die deskundigen.

Over VABIMPULS

VABIMPULS is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten om de leegstand op het platteland aan te pakken. Ze stelt vouchers voor agrarische ondernemers beschikbaar die daarmee deskundige begeleiding in de arm kunnen nemen. Ook bundelt ze alle kennis over leegstand en de toekomst van het Brabantse buitengebied. Daar kunnen de mensen hun voordeel mee doen die dagelijks op die terreinen actief zijn.

Aantrekkelijke inhoud

De inhoud van elke Nieuwsflitsuitgave komt tot stand in nauw overleg met de opdrachtgever. We maken keuzes in onderwerpen en interviewkandidaten zodat elke editie gevuld is met interessant leesmateriaal. We maakten hierbij al dankbaar gebruik van de korte lijnen die VABIMPULS heeft met bestuurders. Zo spraken we in september voormalig gedeputeerde Erik van Merrienboer en zaten we in oktober aan tafel bij de huidige gedeputeerden, Erik Ronnes en Elies Lemkes. Voor de nodige balans zorgen we in elke uitgave ook voor verhalen uit de praktijk: interviews met agrarisch ondernemers die open vertellen over hoe ze tegen de toekomst aankijken. Over hun twijfels, hun ambities en hoe VABIMPULS voor hen het verschil wist te maken. Alle artikelen verschijnen ook op de website van VABIMPULS.

De praktische kant: verzending

Bij het verspreiden van een digitale nieuwbrief hoort een smetteloze verzending-per-mail. Dat doen we met ‘Spotler’, speciale software voor grote aantallen nieuwsbrieven. Spotler houdt meteen de statistieken bij: hoeveel mensen openen de nieuwsbrief? Hoe vaak klikken mensen op de ‘lees meer’-button? En mocht een adres onverhoopt niet meer kloppen, dan geeft Spotler ook een seintje. Zo houden we adreslijsten actueel.

De productie van de Nieuwsflits is een vervolg op de activiteiten die we eerder voor VABIMPULS verzorgden. Zo schreven we mee aan de VABIMPULS-website en aan diverse folders en brochures waarin we de regeling zo eenvoudig mogelijk uitlegden.

InZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie. Maakt inhoud zichtbaar.


Looeind 11, 5298 LX Liempde
Telefoon: 06-83246226 / 0411-633149
E-mail: info@inzichtmaaktinhoudzichtbaar.nl


Privacyverklaring | © 2018 - 2021