bekijk nieuwsarchief >>

Hettie over crisiscommunicatie in de cultuursector

Voorstelling Podium Boxtel

14-05-2020

De cultuursector verkeert in zwaar weer: de overheidsmaatregelen om het coronavirus in te dammen leiden sinds maart in heel Nederland tot geannuleerde voorstellingen. inZicht’s eigen Hettie van der Ven weet er alles van. Ze beheert er als vrijwilliger de bestuursportefeuille Marketing en Communicatie van Podium Boxtel en bijt zich sinds enkele maanden vast in het bieden van duidelijkheid omtrent annuleringen, aangekochte tickets en helder communiceren over theaterbezoek in de anderhalvemeter-samenleving.

Cultuur ligt Hettie na aan het hart. Ze is academisch opgeleid in de kunsten en het kunstbeleid. De vindingrijkheid en toewijding waarmee producties worden gemaakt, verrassen haar steeds opnieuw. Die verwondering gunt ze ook anderen en daarom zet ze zich in om de bekendheid van en het draagvlak voor Podium Boxtel te vergroten, binnen de gemeente maar ook regionaal.

Alle hens aan dek

Met het voortijdig eindigen van het theaterseizoen 2019-2020 in maart van dit jaar was het alle hens aan dek om de buitenwacht te informeren over de gebeurtenissen. Naast het beleidmatig meedenken over oplossingen en nieuwe wegen, betekent dit voor Hettie ook: de website vullen met actuele berichten en updates. Persberichten versturen over de gevolgen van de coronamaatregelen en nieuwsbrieven en direct mails samenstellen voor bezoekers die al tickets voor voorstellingen in huis hadden. Het grootste goed hierbij is: duidelijkheid verschaffen. Bijvoorbeeld over de geldigheid van kaartjes, over nieuwe data voor verplaatste voorstellingen en over mogelijke toekomstscenario’s waarin de RIVM-richtlijnen in acht worden genomen.

 In extreme situaties (zoals de huidige pandemie) die bij iedereen voor veel vragen en onrust zorgen, is eenduidige communicatie essentieel. Dat werpt waardevolle vruchten af op de langere termijn: mensen – in dit geval de bezoekers van Podium Boxtel – blijven loyaal aan de organisatie en hebben er vertrouwen in dat er verstandig beleid wordt gevoerd ten bate van alle betrokkenen. Een heldere boodschap is dus een must: ze komt een organisatie ten goede en bindt mensen. Precies datgene waar ook inZicht voor staat.

 

Beeld: Pantomimespeler Cor van Geffen in Podium Boxtel. Foto: Hans van Doorn

InZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie. Maakt inhoud zichtbaar.


Looeind 11, 5298 LX Liempde
Telefoon: 06-83246226 / 0411-633149
E-mail: info@inzichtmaaktinhoudzichtbaar.nl


Privacyverklaring | © 2018 - 2022