bekijk nieuwsarchief >>

Feest voor ARK Natuurontwikkeling

Feest ARK

10-02-2020

In het najaar van 2019 boog inZicht zich over de realisatie van een boek en de organisatie van een evenement voor ARK Natuurontwikkeling. Deze organisatie had wat groots te vieren: de succesvolle afronding van een decennium aan gebiedsontwikkeling in Midden- en Zuid-Limburg.  

ARK Natuurontwikkeling heeft in het Midden-Limburgse Kempen~Broek en het Zuid-Limburgse Drielandenpark tien jaar lang nieuwe natuur gerealiseerd, bestaande natuur versterkt en de landbouwstructuur verbeterd. Dat gebeurde in opdracht van de provincie Limburg.

‘Wild, weerbaar en waterveilig’

inZicht heeft de resultaten van de gebiedsontwikkeling in boekvorm gebundeld. Na een maand van stevige tekst- en beeldredactie rolde ‘Wild, weerbaar en waterveilig’ in september 2019 van de persen. Hierin is 62 pagina’s lang in woord en beeld een impressie te vinden van alles wat er is bereikt in beide gebieden. Van 658 ha natuurontwikkeling tot 232 ha landbouwstructuurverbetering. Van de toegenomen biodiversiteit tot grote betrokkenheid van inwoners bij het landschap.

Duurzaam gedrukt

Het drukwerk zelf (vervaardigd door Drukkerij Dekkers Van Gerwen) is ook het vermelden waard: ‘Wild, weerbaar en waterveilig’ is het meest duurzaam gedrukte boekje tot op heden in Nederland. Met dank aan de toepassing van Cradle to Cradle-gecertificeerde materialen én de volledige compensatie van de CO2-uitstoot die met het drukwerk gepaard ging. Dit sluit ook aan bij de doelstelling van inZicht om daar waar mogelijk zo duurzaam mogelijk te werken.

Evenement op rolletjes

De uitreiking van het boek vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Weert in september 2019. Hier trakteerde ARK alle betrokkenen op een feestelijke middag. inZicht droeg zorg voor de organisatie van het complete evenement.

InZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie. Maakt inhoud zichtbaar.


Looeind 11, 5298 LX Liempde
Telefoon: 06-83246226 / 0411-633149
E-mail: info@inzichtmaaktinhoudzichtbaar.nl


Privacyverklaring | © 2018 - 2022