bekijk nieuwsarchief >>

Digitaal succes: route-app voor wandelen en fietsen

Route-app

14-05-2020

inZicht ontwikkelde samen met BraGIS en diverse vrijwilligers een geavanceerde route-app met wandel- en fietsroutes door Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dat gebeurde in het kader van projecten binnen het programma Kloppend Hart van Het Groene Woud. We brachten partijen samen, zorgden voor onderlinge afstemming en bundelden het route-aanbod. Ook het ontwerpen van de gebruikersinterface (datgene wat je op het scherm ziet, zoals het menu en pictogrammen) en de promotie van de route-app behoorden tot onze opdracht.

De app is uniek in zijn soort: hij combineert navigatie (op basis van gps) met informatie. Ook offline. Daarmee vinden gebruikers altijd hun weg én komen ze alles te weten over de bezienswaardigheden op de routes. De gebruiksvriendelijkheid van de app kan inmiddels rekenen op veel lof van wandelaars en fietsers. Dat gemak zit hem in het eenvoudig downloaden van routes, de heldere route-instructies, de duidelijke locatiebepaling (‘Kijk, hier lopen we!’) en de talrijke interessante weetjes met foto’s. Om zo’n rijke databank aan informatie mogelijk te maken, werkte inZicht nauw samen met vrijwilligers. Verder legden we contact met gemeenten in Het Groene Woud om de app uit te breiden met mooie routes.

Over paden en lanen

Samenwerking was er ook met Wim van Dijk van GIS- en GEO-ontwikkelaar BraGIS. Hij zorgde er met zeer gedetailleerde geografische informatie voor dat wandelaars en fietsers routes kunnen volgen die ooklangs sloot- en waterkanten, dwars door bossen en over paden en lanen leiden die zelfs mensen uit de buurt nog niet kennen. De app meldt het vanzelf als gebruikers van hun route afwijken. Op dit moment bevat de route-app wandelroutes tussen de 7 en 23 kilometer en fietsroutes tussen 27 en 48 kilometer. Ze bestrijken grote delen van Nationaal Landschap Het Groene Woud in de stedendriehoek Eindhoven-’s-Hertogenbosch-Tilburg. Er komen bovendien steeds nieuwe routes bij.

InZicht, bureau voor strategie, creatie en communicatie. Maakt inhoud zichtbaar.


Looeind 11, 5298 LX Liempde
Telefoon: 06-83246226 / 0411-633149
E-mail: info@inzichtmaaktinhoudzichtbaar.nl


Privacyverklaring | © 2018 - 2022